توسعه اشتغال در گرو بزرگ شدن کیک اقتصاد در کشور است

با اشاره به اینکه توسعه اشتغال درکشور مستلزم بزرگ شدن کیک اقتصادی است،افزود:ازمواهب برجام تاکنون استفاده لازم را نبرده ایم و برجام می تواند به عنوان پلی باشد که ما را به بازار جهانی متصل کند

عیسی منصوری روز یکشنبه در نشستی با 130 سفیر جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که در مجموعه فرهنگی تلاش برگزار شد، افزود: سال 1392 معادل ٧١٢ هزار شغل و سال 1393 به دلیل شرایط نادرست اشتغالی نداشتیم. در سال 1394 معادل 667 هزار شغل و در سال 1395 برابر با 616 هزار اشتغال در کشور ایجاد شد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار گفت: سال 1395 رشد اقتصادی داشتیم اما این رشد به دلیل فروش انرژی بود. وی با اشاره به مصوبات اشتغال برای سال جاری گفت: امسال بنام سال تولید و اشتغال نامگذاری شده و برای توسعه اشتغال نیاز به حمایت دولت از بخش خصوصی است و باید دست بخش خصوصی را گرفت و آنان را به جلو راهبری کرد. 
منصوری با بیان اینکه براساس برنامه پنجساله ششم توسعه کشور باید سالانه ٩٨٠ هزار شغل ایجاد کنیم تا نرخ بیکاری سالانه ٠.٨ درصد کاهش یابد، گفت: سیاست های کارکردی در کشور تا حدی افقی است و این در حالی است که باید فضای کسب و کار بهبود یابد.  وی تاکید کرد: تولید و اشتغال باید با هم دیده شود و سیاست های اشتغال در سال جاری مبتنی بر در نظر گرفتن حوزه ها و رسته های شغلی است. 
وی با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول هماهنگ کننده بحث اشتغال در کشور است، گفت: وزارتخانه کار هماهنگی بین دستگاه ها را برای توسعه اشتغال شروع کرده و مشخص کرده است چه رسته های شغلی می تواند در اولویت باشد. منصوری با بیان اینکه هم اکنون به دنبال ظرفیت هایی هستیم که بتوانند اشتغال بالایی را رقم بزند، به سهم 14 میلیارد دلاری پوشاک در اقتصاد ایران اشاره کرد و گفت: در صورتی که روی رسته پوشاک سرمایه گذاری کنیم بهره وری ملی افزایش می یابد. 
معاون وزیر کار تاکید کرد، همه رسته های شغلی نظیر پوشاک و یا فناوری اطلاعات در صورتی می توانند کیک اقتصاد ایران را بزرگ کنند که به بازارهای جهانی اتصال یابند. 
منصوری با بیان اینکه در سال های ٢٠٠٨ و ٢٠١١ به ترتیب ٩٦ و ٨٨ درصد بنگاه های کشور به شبکه صنعتی مربوطه و به ویژه شبکه جهانی مربوطه متصل نبودند ( به دلیل تحریم و سوء مدیریت)گفت: در صورتی که کالایی را تولید کنیم، اما با برند جهانی اتصال نباشد به شکل منفرد کسی آن را از ما نمی خرد.
وی تاکید کرد اگر اتصال برقرار و کیک اقتصادی بزرگ شود سپس سرمایه گذاری خارجی تحقق می یابد.
به گفته منصوری، هم اکنون اتصال با برندها در رسته پوشاک برقرار شده که این اتصال می تواند بخش بزرگی از نیاز 14 میلیارد دلاری پوشاک کشور که بخش عمده آن با قاچاق است را کاهش دهد . منصوری گفت: همچنین در حوزه فناوری اطلاعات باید با کشورهای کره جنوبی، هند و آلمان متعامل شویم تا چتر حمایتی برای این رسته شغلی ایجاد کنیم. 
وی بیان کرد: رسته های شغلی در استان ها مشخص شده است کیک اقتصادی را می توان از طریق همین رسته ها بزرگ کرد.  معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار با اشاره به طرح کارورزی که از سوی وزارت کار پیگیری می شود، گفت: این طرح در هشت استان کشور پایلوت شده است که بر اساس آن فارغ التحصیلان می توانند جذب بازار کار شوند، براین اساس دستمزد آنها به اندازه یک سوم حداقل حقوق از سوی دولت پرداخت می شود همچنین سهم بیمه کارفرما را هم تقبل می کنیم.
وی با اشاره به اعزام نیروی کار به خارج از کشور گفت: باید کشورها و نیازهای شغلی انها مشخص شود تا بتوانیم نیروی کار را برای اعزام آماده کنیم.
منصوری با بیان اینکه در صورتی که اعزام نیروی کار با مکانیسم درست انجام شود روی تولید ناخالص ملی هم تاثیر دارد، از سفیران وزارت امور خارجه در این نشست خواست که نمایندگی های ایران را در کشورهای خارجی با موضوع اعزام نیروی کار کمک کنند. داریم. 
به گزارش ایرنا، مدیر کل هدایت نیروی کار و کاریابی های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بیش از ١٠٠کاریابی خارجی در کشور فعالیت می کنند،گفت: برای رونق اعزام نیروی کار نیازمند تقویت دفاتر کاریابی ها هستیم.
'محمد اکبرنیا' روز یکشنبه در نشست 130 سفیر جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که در مجموعه فرهنگی تلاش برگزار شد،افزود:طی چند سال گذشته به دلیل مشکلات دیپلماسی دولت ما نتوانست در رابطه با اعزام نیروی کار تفاهمنامه مستقیم با دیگر کشورها داشته باشد.
وی بر تقویت دفاتر کاریابی ها تاکید کرد و اظهار داشت: در این خصوص با هماهنگی کامل وزارت امور خارجه یک طرح و یک اجرای قانون داشتیم .
اکبرنیا ایجاد دفاتر حمایت و هدایت اعزام نیروی کاربه خارج از کشور را برای کمک به کاریابی ها بسیار مهم دانست و افزود: کاریابی های ما در خارج از کشور با حمایت بخش خصوصی دفاتر را تاسیس می کنند و ما ٢٠ کشور را به وزارت امور خارجه پیشنهاد دادیم که هم زمینه های اعزام نیروی کار به آنها فراهم شود و هم از ایرانیان شاغل در آن کشورها حمایت کنند و مرکز مشاوره ای برای ایرانیان شاغل در خارج ازکشور باشد.
وی افزود : لازم است که این دفاتر توسط نمایندگی های ما در آن کشور پشتیبانی شود. ما مجوزهای لازم را توسط وزارت کاربرای تاسیس در آن کشور ارائه می دهیم و در مرحله دوم صدور گواهینامه شغلی برای شاغلان خارج از کشور در دو بخش صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی و تمامی افراد شاغل در خارج از کشور صادر می شود که این گواهینامه ها مزیت هایی برای افراد به دنبال خواهد داشت .

کد خبر 20547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 3 =